18 Aralık 2010 Cumartesi

MADLEN KEK


Malzemeler:
4 yumurta
½ paket margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilya


Hazırlanışı: Yumurtaları şekere ile birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, sütü, vanilyaları, kakaoyu ekleyip yarım dk. Daha çırpalım. Bu karışımın 1 su bardağını ayıralım. Çırpma kabına elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük yarı veya çırpma teli ile karıştıralım kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 170 derece ısılı fırında keki pişirelim. Keki soğutmadan ayırdığımız 1 bardak kakaolu karışımı üzerine gezdirelim. Keki kalıbı içinde soğutup servis yapalım.

5 yorum:

  1. kek çok güzel olmuş.çayın yanında haıka olur.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canikom. Bir dilim ayır bana geliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Çk güzel görünüyor da sanki biraz kabarmamış.Tadı güzeldir eminim,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. sevda deniz: teşekkür ederim ablacım. sevgiler...

    yemekçinin mekanı: çayıda demledim, kekin hazır ablacım bekliyorum :)) muckk

    anneanneninemekleri: hocam kabarma olarak haklısınız diğer keklerim gibi kabarmadı ama kek oturmadı da. tadı çoook lezzetliydi inanın denemenizi tavsiye ederim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok güzel bir kek olmuş.

    YanıtlaSil