25 Ekim 2010 Pazartesi

YOĞURTLU HİNGEL

Malzemeler:
Bir kase hingel hamuru
1 adet tavuk göğsü
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
½ su bardağı dövülmüş ceviz
mayonez
dereotu
tuz

Hazırlanışı. Hingel hamurunu tuzlu suda makarna gibi haşlıyoruz. Haşlanan hamurumuzu soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra içine haşlanıp küçük parçalara ayrılmış tavuğumuzu, dövülmüş cevizi, yoğurdu, mayonezi ve ezilmiş sarımsağımızı ekleyip karıştırıyoruz (tuzu az ise biraz da tuz ekleyebilirsizin). Karışımı servis tabağına alıp üzerine dereotu serpip servis ediniz.

Hingel hamuru

3 yorum:

  1. Hingel ismi yabancı geldi fakat resmi görünce hiç de yabancısı olmadığım bir tarifmiş meğer dedim.:) Ellerine sağlık,çok severek tükettiğimiz tariflerden bitanesi..Afiyet olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. :))) teşekkür ederim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık harika olmuş.
    siteni yeni keşif ettim hemen izlemeye aldım banada beklerim.

    YanıtlaSil