6 Ekim 2010 Çarşamba

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
1 kase bulgur
sıvı yağ, tereyağı
tuz


Hazırlanışı: İlk olarak mercimeğimizi pişirip bir kenarda bekletiyoruz. Pilav tenceresine yağımızı ve bulgurumuzu koyup güzelce kavuruyoruz. Kavrulan bulgura, mercimeğimizi ve mercimek suyunu ekliyoruz. (Pilavımızın daha lezzetli olmasını istiyorsak normal su kullanmıyoruz. mercimeğin suyunu koyduğumuzda daha lezzetli bir pilavla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz). Son olarak pilavımızın tuzunu da ilave edip suyunu çekene kadar ateşte tutuyoruz. Eğer pilavın yağı sonradan size az gelirse ayrı bir tavada tereyağını eritip üzerine gezdirebilirsiniz. AFİYET OLSUN…
Bu pilavın olmazsa olmazı yanına eşlik edecek bir turşudur :))

2 yorum: