13 Ekim 2010 Çarşamba

SEBZELİ VE TAVUKLU ÇAVUŞBAŞI BÖREĞİ


Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
2 adet yufka
2 adet havuç
1 adet kabak
24 adet arpacık soğan
10 adet fasulye
1 adet salçalık kırmızı biber
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı rende kaşar
sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı tuz
karabiber, pul biber



Hazırlanışı: Orta boy bir tencerenin içerisine yağımızı koyuyoruz. Arpacık soğanlarımızı ve kuşbaşı doğranmış tavuklarımızı atıp kavuruyoruz. Sırasıyla önce ince ince kesilmiş havucu, yine ince ince kesilmiş fasulyeleri, biberi ve kabağı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, biraz pul biber ve karabiberi de ekleyip altını kapatıyoruz.
2 adet yumurtayı derin bir kaba koyunuz, daha sonra içerisine kaşar rendesini, 1,5 su bardağı sütü, 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip çırpıyoruz.
Fırın kabımızı yağlıyoruz. 2 adet yufkayı açıp fırın kabına üst üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Fırın kabına fazla gelen yufkayı da içerisine koyabilirsiniz. Daha sonra pişirdiğiniz sebzeleri suyunu tencerenin dibinde bırakarak bir kevgir yardımıyla yufkanın içine yerleştiriniz, üzerine hazırladığınız süt karışımını bir kaşık yardımıyla sebzelerin üzerine döküp 180 derece fırında 20 dakika pişiriniz.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder