4 Ekim 2010 Pazartesi

TOYGA ÇORBASI

Bu çorbanın pişme aşamaları biraz yayla çorbasına benziyor ama lezzet olarak çok farklı. Toyga çorbasının en büyük lezzet kaynağı soğanıdır. Denediğinizde sizde anlıcaksınız.


Malzemeler:
1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
Yoğurt
2 tepeli yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
zeytin yağı
nane, tuz



Hazırlanışı: Yarmayı pişirip bir kenarda bekletiyoruz. Yoğurt ve unu iyice çırpıp (topaklanmaması için) suyunu da ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Daha sonra yarmasını ilave edip çorbamızı kaynamaya bırakıyoruz. Çorbamız kaynarken ayrı bir tavada küçük kare şeklinde doğranmış soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Nanesini de ekleyip çorbamıza ilave ediyoruz. Son olarak çorbanın tuzunu da ekleyip sıcak servis ediyoruz. AFİYET OLSUN…

Malzemelerin miktarını kendi arzu ettiğiniz miktarda da ayarlaya bilirsiniz.

1 yorum:

  1. Bu çorbayı biliyorum kızarmış soğan kokusu harika oluyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil