21 Ekim 2010 Perşembe

TİRİT (EKMEK AŞI)


Malzemeler:
3 domates
5 adet sivri biber
4 yumurta
150 gr kıyma
sucuk
sarımsak
yağ
1 kaşık salça
tuz,karabiber, pulbiber
1 adet köy ekmeği

Hazırlanışı: Tenceremize yağımızı koyup ince kıyılmış biberlerimizi hafif kavuruyoruz. Kıymayı ve birkaç diş ince doğranmış sarımsağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma kavrulunca küçük doğranmış domatesimizi ve küçük doğranmış sucuğumuzu ekleyip hafif ölene kadar kavuruyoruz. Sonra salçamızı ve kalan sarımsağı ezip tenceredeki karışıma ekliyoruz ve su miktarını ayarlıyoruz. Baharatlarını ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca ayrı bir kapta çırptığımız yumurtayı tiridin içine gezdirerek döküyoruz. Yumurtayı döktükten sonra 1 dakika tiride kaşık sokmuyoruz (yumurtalar dağılmasın diye). 1 dakika sonra karıştırıp 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Diğer tarafta köy ekmeğini küçük parçalara ayırıp üzerine tiridimizi döküyoruz. AFİYET OLSUN…


NOT: Köy ekmeği dışındaki ekmeklere tirit dökülünce ekmekler hamur olup dağılıyor. O yüzden eğer köy ekmeğiniz yoksa tiridi yemek tabağına alıp normal ekmekle yiyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Hayırlı günler, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil