9 Ekim 2010 Cumartesi

PATATESLİ YUFKA BÖREĞİ



Malzemeler:
4 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
yarım demet maydanoz
1 şişe soda
½ paket margarin
göz kararı sıvı yağ
pul biber, karabiber, tuz
1 adet yumurta



Hazırlanışı: Tavada margarinimizi eritip içine zeytin yağı ve soda ekliyoruz. Başka bir kapta haşlanmış patateslerimizi ezip içine baharatlarını ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra düz bir zemine yufkamızı seriyoruz. Hazırlamış olduğumuz soda- yağ karışımı ile yufkamızı güzelce yağlıyoruz. Karşılıklı kenarları ortaya doğru katlayıp kare şeklini elde ediyoruz. Tekrar yağlayıp bıçak yardımıyla dörde kesiyoruz. yufkalarımızın ortasına hazırlamış olduğumuz patates harcını koyup çapraz kenarları ortada birleştirip ters çeviriyoruz. Üzerine yumurta sürüp fırına veriyoruz. AFİYET OLSUN…

2 yorum:

  1. oyyy ooyyyy en sevdiğim börek hemde patatesli. Yapmayın diyorum şunları ben rejim yaparkennnn:))

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil