27 Ekim 2010 Çarşamba

ISPANAKLI MUHACİR BÖREĞİ


Malzemeler:
Hamuru için:
Un
Tuz
Su
½ paket Margarin

İç harcı:
1 kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
pul biber,karabiber
tuz



Hazırlanışı: Ispanaklarımızın yapraklarını bir parmak eninde doğruyoruz. Kuru soğanı küçük kare şeklinde doğrayıp ıspanaklarımıza ekliyoruz. Son olarak baharatlarını da ilave edip güzelce karıştırıp bir kenarda bekletiyoruz.
Margarin hariç diğer hamur malzemelerimizden kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzdan 7 adet cevizden büyük, limondan küçük yumaklar yapıyoruz. hamurumuzdan 1 adet de portakal büyüklüğünde yumak yapıyoruz. Hazırlamış olduğumuz yumaklarımızı 5-10 dakika dinlendiriyoruz. 7 adet küçük yumağımızı tabak büyüklüğünde açıp eritilmiş margarinle yağlayarak üst üste koyuyoruz. Sonra 1 tane olan büyük hamurumuzu tepsimiz den biraz büyük olacak şekilde açıyoruz. Açmış olduğumuz hamurumuzu tepsimizin tabanına yerleştiriyoruz. Ispanaklı çiğ harcımızı tepsideki hamurun üzerine eşit miktarda seriyoruz. 7 adet üst üste koyduğumuz hamuru da tepsinin büyüklüğünde açıp ıspanak harcının üzerine seriyoruz. Hamurumuzun kenarlarını kıvıra kıvıra içe doğru topluyoruz. Artan margarini hamurumuzun üzerine sürüyoruz. (margarin az ise biraz daha ilave edebilirsiniz). Tepsimizi fırına veriyoruz. Böreğimizin üzeri hafif pembeleşince 2 su bardağı kaynayan suyu böreğimizin üzerine döküp tekrar fırına sürüyoruz. Kızarana kadar fırında bekletiyoruz. AFİYET OLSUN…



Muhacir böreği normalde fırından çıktıktan sonra üst hamuru parçalanarak tepsinin kenarlarına toplanır ve ortada açıkta kalan ıspanakların üzerine yoğurt dökülür ve kenarda ki hamur parçalarını elimize alarak tepsinin ortasında ki yoğurt ve ıspanaktan alarak elle yenir. Ama böyle yemek istemeyenler böreği dilimleyip servis tabağına alıp yoğurtla servis edebilirler.

5 yorum:

  1. ellerine sağlık, bayılırım ıspanaklı böreğe.

    YanıtlaSil
  2. kim hayır derki böylesine leziz bir böreğe..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gözüküyor
    ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba arkadaşım.Anneannem de muhacirdir,bayılıyorum böyle böreklere! :)
    Ellerine,gönlüne sağlık.Cici cumalar..

    YanıtlaSil
  5. bende çok bayılıyorum bu böreğe :))

    herkese çoook teşekkür ederim. hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil