1 Kasım 2011 Salı

MİDYE BÖREĞİ

Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1/2 paket (21 gr) yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı: Bütün malzemeyle hamurumuzu yoğuruyoruz. 6 adet hamur yumağı yapıyoruz. Bu hamurları yufka büyüklüğünde açıp üst üste her katını yağlayarak koyuyoruz. (6 yumağı 1 paket margarinle yağlıyoruz). 6. yumağımızı da yağladıktan sonra hamurun bir kenarından başlayarak rulo yapıyoruz. Yaptığımız ruloyu bıçakla 1 cm kalınlığında dilimliyoruz. Dilimlerimizi yan yatırıp elimizle açarak biraz büyümesini sağlıyoruz. Hazırlamış olduğumuz harçtan ortasına koyup, karşılıklı 2 kenarı ortada birleştiriyoruz. Ters çevirip tepsiye diziyoruz. 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.


NOT: iç harcı için arzu ettiğiniz her şeyi kullanabilirsiniz. Ben patatesli yaptım. İsterseniz peynirli, mercimekli… vb. yapabilirsiniz.

4 yorum:

  1. çok şık bir börek olmuş canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuşlar canım,ellerine,emeğine sağlık..
    Hayırlı akşamlar diliyorum..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık canım çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. Gürüntü çok güzel.Tadı da en az görüntüsü kadar güzeldir.Ellerine sağlık.Bu tarifi favorilerime ekliyorum:)
    http://merininmutfagi.blogspot.com/

    YanıtlaSil