4 Ocak 2011 Salı

ŞUBA


Malzemeler:
1 orta boy kırmızı pancar (haşlanmış)
2 orta boy havuç (haşlanmış)
4 orta boy patates (haşlanmış)
5-6 dal yeşil soğan
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
1 kase mayonez
½ kase yoğurt
2 yumurta (haşlanmış)


Yapılışı: Pancarı kabukları ile haşlayalım. Soyup rendeleyelim. Havucu ve patatesleri haşlayıp rendeleyelim. Taze soğanları, dereotunu, maydanozu ince doğrayarak karıştıralım.
İstediğimiz bir kalıbın içini şeffaf folyo ile kaplayalım. İçine rendelenmiş pancarı yayarak kaşıkla bastıralım. Üzerine mayonez-yoğurt karışımından sürelim. Üzerine rendelenmiş patateslere tuz ilave ederek yayalım. Tekrar mayonez-yoğurt karışımından sürelim. Üzerine taze soğan, dereotu, maydanoz karışımına tuz serperek yayalım. Tekrar mayonez-yoğurt karışımından sürelim. Üzerine havuç rendesini yayıp tekrar mayonez-yoğurt karışımından sürelim. Kalıbı buzdolabında 1-2 saat bekleterek dolaptan çıkaralım. Ters çevirip üzerindeki folyoyu çıkaralım. Yumurta akını rendeleyip üzerine serperek servis yapalım. AFİYET OLSUN…

3 yorum:

  1. ay canım çok güzel olmuş.pasta zannettim ilk görünce.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık olsun ismi çok değişik geldi:)
    ama çok güzel görünüyor hel o cici kuş:) harika:))

    YanıtlaSil
  3. Harika bir görünümü var
    davet sofralarına çok yakışır.
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil