24 Ocak 2011 Pazartesi

PATLICANLI TART

Malzemeler:
1 yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
12-13 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Üzerine:
1 yumurta
2 orta boy patlıcan (közlenmiş)
½ demet maydanoz
3 çorba kaşığı krema
100 gr beyaz peynir
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz-karabiber

Yapılışı: Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu kabartma tozunu ilave ederek çırpma teliyle karıştıralım. Unu ve tuzu ilave edip özlü bir hamur yoğuralım. 15-20 cm. çapında bir kalıbı yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru merdaneyle kalıp büyüklüğünde açıp kalıbın içine yerleştirelim. Hamur kenarlarını kalıbın kenarlarına yapıştırarak ½ cm yükseltelim. Közlenmiş patlıcanları çok ince bir şekilde doğrayalım. İçine yumurtayı, kıyılmış maydanozu, kremayı peyniri, tuzu, karabiberi ve şekeri ekleyip karıştıralım. Karışımı hamurun üzerine yayarak ısıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurun kenarları ve altı kızarana dek pişirelim. Fırından alıp dilimleyerek servis yapalım. AFİYET OLSUN…

6 yorum:

  1. nefis bir tarif eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. denemedim ama közlenmiş patlıcanlada çok lezzetli olmuştur.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. patlıcan varsa bende varım:)))
    ellerine sağlık canım harika olmuş

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık patlıcana bayılırım sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. değişik bir lezzet olmuş. ellerinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. güzel yorumlarınız için teşekkürler.
    patlıcan sevmeyen bir tanıdığınıza mutlaka yapmanızı öneririm, çünkü patlıcanı seven sevmeyen herkes içinde patlıcan olduğunu anlamadı :) sevgiler...

    YanıtlaSil