8 Ocak 2011 Cumartesi

KAYISILI İRMİK PUDİNGİ

Malzemeler:
1 litre süt
9 çorba kaşığı şeker
6-7 çorba kaşığı irmik
2 paket vanilya
Üst malzeme:
7 adet kuru kayısı
1 tatlı kaşığı şeker
¼ çay bardağı su
Ceviz

Yapılışı: Tencereye sütü, şekeri, vanilyayı, irmiği ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Tabanını ıslattığımız bir kalıba boşaltalım.
Küçük bir pişirme kabına küçük doğranmış kayısılarımızı, şekeri ve suyu ekleyelim. Şekerler eriyip suyunu çekene kadar pişirelim. İrmik pudingimizin üzerine istediğimiz gibi yerleştirip, ceviz serperek servis edelim. AFİYET OLSUN…

1 yorum:

  1. tatlı çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil