Açıkçası mimlenmenin ne demek olduğunu bilmiyordum.tam öğreneli dakikalar olmuştu ki Nazlı ablam tarafından mimlendiğimi öğrendim :))şimdi nazlı ablamın mimini cevaplamaya geçiyorum…
1-Yeni yıla nasıl ve kimlerle girmek İstiyorsun?
Yeni yıla ailemle girmek istiyorum.
2-Yeni yıldan beklentileriniz neler?
Ahhhhh ahhhhh hangi birinden başlasam :)) tabiki öncelikle sağlık sağlık sağlık, diplomamı elime almak ve bir işe girmek. Birde şu bloğumdaki izleyici sayımın artması :))
3-Yeni yılda neler yapmak istiyorsun?
Artık babamın paralarını rahat bırakıp kendi paramı yemek istiyorum. (Tabi önce kazanmak lazım)
4-Yeni yıl sence ne demek?
Adı üstünde yeni bir yıl demek. Gerçi o da bir gün sürüyor. 1 ocak yeni bir yıl. 2 ocak bir önceki yılla aynı tas aynı hamam
5-Yeni yılda ne olursa çok mutlu olursun?
Torpil bulursam çoooooooooook mutlu olurum :))
6-Yeni yıla dair mesajın nedir?
Yeni yılın kellere saç, hastasına ilaç, züğürte para, sıvacıya mala, işsize iş, dişsize diş, olmayana çocuk, üşüyene gocuk, colaya buz, yemeğe tuz, nazar değmişe hoca, evde kalmışa koca, dırdırcıya akıl, onu çekene sabır, vermesini diler mutlu yıllar dilerim. Bu arada 2010 da haksız yere kırdığım,üzdüğüm,bozduğum hakaret ettiğim herkesten özür diliyorum ki bu saydıklarımı 2011 de de yapmaya yüzüm olsun:):):) Her şeye rağmen hayat güzeldir yeter ki gülmesini bilelim ve umudumuzu kaybetmeyelim.
gelelim kimleri mimleyeceğime. öncelikle kuzenim ebru dan başlayım :)
ebruliyemektarifleri
çeşnici handan
sevda deniz
30 Kasım 2010 Salı
PATLICAN ÇIĞIRTMASI

Malzemeler:
4 orta boy patlıcan
3 orta boy domates
7-8 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
tuz
4 orta boy patlıcan
3 orta boy domates
7-8 adet sivri biber
5-6 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
tuz

Hazırlanışı: Patlıcanları alaca soyup bütünlüğünü bozmadan dolambaçlı spiral şeklinde keselim. Tuzlu suda yarım saat bekleterek yıkayıp kurulayalım. Patlıcanları kızdırılmış sıvı yağda hafifçe renk alana dek arkalı önlü kızartarak yayvan bir tencereye alalım. Aynı yağda biberleri hafifçe renk alana dek kızartarak tenceremize yerleştirelim. Domatesleri rendeleyelim. İçine doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip patlıcanların üzerine gezdirelim. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alıp soğutalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek sosu ile birlikte servis yapalım.
29 Kasım 2010 Pazartesi
KITIR

Malzemeler:
1 yufka
kızartmak için sıvı yağ
pul biber, çörek otu, kuru nane
Hazırlanışı: Yufkayı rulo yapalım. ½ cm. eninde şeritler halinde keselim. Şeritleri açarak rastgele ince ince tekrar keselim. Bol kızgın yağda kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine yayalım. Servis yaparken üzerine çörek otu pul biber ve nane serpelim.
1 yufka
kızartmak için sıvı yağ
pul biber, çörek otu, kuru nane
Hazırlanışı: Yufkayı rulo yapalım. ½ cm. eninde şeritler halinde keselim. Şeritleri açarak rastgele ince ince tekrar keselim. Bol kızgın yağda kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine yayalım. Servis yaparken üzerine çörek otu pul biber ve nane serpelim.
28 Kasım 2010 Pazar
CİĞER TAVA

Malzemeler:
Yarım kilo kuzu ciğeri
Tuz, pul biber, kekik
Sıvıyağ

Hazırlanışı: Dilimlenmiş ciğerlerimize baharatlarını koyup elimizle güzelce karıştırıyoruz. Tavamıza yağımızı koyup ciğerlerimizi kızartıyoruz ve tabiki ciğerin yanında olmazsa olmaz soğan salatamızla servis ediyoruz.
26 Kasım 2010 Cuma
UN KURABİYESİ

Malzemeler:
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
9 çay bardağı un
Üzeri için:
pudra şekeri
1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
9 çay bardağı un
Üzeri için:
pudra şekeri

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Elimize ceviz büyüklüğünde hamur alıp avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz. Ve kurabiyelerimizi fırına veriyoruz. Kurabiyelerimiz pembeleşince fırından çıkartıyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. AFİYET OLSUN…
25 Kasım 2010 Perşembe
KURU PATLICAN YEMEĞİ
Bugün aklıma kuru patlıcan geldi ve size güzel bir yemek hazırladım. Yazdan hazırlanan tüm kışlık sebzeler gibi patlıcanların da en lezzetli olduğu zamanı bekliyoruz. Zamanı gelince, dilediğimiz kadar patlıcanı alıp alaca soyup ortadan ikiye kesip ayırıyoruz. Daha sonra yarım patlıcanı tekrar ortadan ikiye kesmeye başlıyoruz bu kez ucunda çok az kesilmemiş yer bırakıyoruz ki ipe kolaylıkla asalım. Havadar ve gölgelik bir yerde kurutuyoruz. Patlıcan kurutmanın en güzel tarafı güneş gerektirmiyor oluşu. Gölgelik yerde kuruttuğunuz patlıcanlar kararmaz, daha güzel olur. Yani yaşadığınız yer fazla güneş almıyorsa bile rahatlıkla patlıcan kurutabilirsiniz...
Kuruyan patlıcanları elimizle istediğimiz boyutlarda kırıyoruz. Bu arada en önemli nokta patlıcanların kaldırılmadan önce çok iyi kuruması, büyüklerin deyimiyle "takır takır" olması. Aksi takdirde küflenebilirler. Bu takır takırlığı daha iyi elde etmek içinde sıcak bir fırında tepsiye koyup biraz bekletmek. Daha sonra bez bir torbaya koyup yine hava alacak şekilde saklayın.

Gelelim yemeğimizin tarifine!
Malzemeler:
1 kase kuru patlıcan
2 orta boy soğan
200-250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber
¾ su bardağı pirinç
yağ
Kuruyan patlıcanları elimizle istediğimiz boyutlarda kırıyoruz. Bu arada en önemli nokta patlıcanların kaldırılmadan önce çok iyi kuruması, büyüklerin deyimiyle "takır takır" olması. Aksi takdirde küflenebilirler. Bu takır takırlığı daha iyi elde etmek içinde sıcak bir fırında tepsiye koyup biraz bekletmek. Daha sonra bez bir torbaya koyup yine hava alacak şekilde saklayın.

Gelelim yemeğimizin tarifine!
Malzemeler:
1 kase kuru patlıcan
2 orta boy soğan
200-250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber
¾ su bardağı pirinç
yağ
Hazırlanışı: Patlıcanımızı suda haşlayıp süzüp bir kenarda bekletiyoruz. Tenceremize yağımızı koyup soğan ve kıymamızı soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salçamızı ekleyip yemeğimizin suyunu ayarlıyoruz. Haşlanmış patlıcanları da ilave edip son olarak baharatlarımızı ve pirincimizi ekleyip, pirinçler pişene kadar tenceremizi ateşte tutuyoruz. AFİYET OLSUN…
PORTAKALLI VE HAVUÇLU KEK

Malzemeler:
½ su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 adet havuç rendesi
½ su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 adet portakal kabuğu rendesi
2 adet havuç rendesi

Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı kabımıza alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra (havuç, ceviz ve portakal kabukları hariç)bütün malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra rendelenmiş havucumuzu, portakal kabuğumuzu ve cevizimizi de ekleyip kaşıkla karıştırıp yağlanmış fırın kabımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırınımıza sürüp afiyetle yiyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)