17 Aralık 2011 Cumartesi

KREMALI BİSKÜVİ TATLISI

Malzemeler:
3 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay kaşığı tarçın
1 paket krem şanti
1 çay bardağı ceviz (fazlada koyabilirsiniz)
1 paket kakaolu petit beurre bisküvi



Yapılışı: Elmaları rendeleyip, 1 çay bardağı toz şeker ile 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine yarım çay kaşığı tarçın ekleyin, karıştırıp soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk süt ile tarifine göre hazırlayın. 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz ve elmalı karışımı ekleyip karıştırın. Süte batırılmış bisküvileri borcamımıza diziyoruz. (bisküvileri sütte bekletmiyoruz, süte batırıp hemen çıkartıyoruz.) Üzerine hazırladığımız krem şantili karışımı yayıyoruz.. En üste de bir daha süte batırılmış kakaolu bisküvi sıralayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN…

3 yorum:

  1. Canim hem piratik ve lezletli görünüyor ilk firsatta deneyecegim .

    YanıtlaSil
  2. çok pratik tatlı krizleri için ideal, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Biskuvili tatli cok nefis gorunuyor ellerinize saglik.

    YanıtlaSil