5 Şubat 2011 Cumartesi

PASTACIK

Malzemeler:
•1 paket milföy hamuru
(8 yaprak)
•2 çorba kaşığı silme un
•1,5 çay bardağı tozşeker
•2 su bardağı süt
•2 paket vanilya
•1 adet yumurta
•Süslemek için nar taneleri

Yapılışı: Milföy hamurlarını merdane ile enine ve boyuna incelterek açalım. Milföy hamurlarını dikdörtgen parçalar oluşturacak şekilde 2 eşit büyüklükte keselim. Çatalla 4-5 yerinden deldiğimiz hamur parçalarını tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında milföy hamurlarını pişirelim. Altı üstü kızarınca hamurları fırından alalım. Pişen hamurların iki parçasını ufalayarak kırıntı haline getirelim. Ayrı bir kabın içinde unu, tozşekeri, sütü, vanilyayı ve yumurtayı bir çırpma teli ile karıştıralım. Sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirelim. Ateşten aldıktan sonra mikser ile iki dakika karıştıralım ve soğutalım. Milföy parçalarının aralarına, hazırladığımız kremayı sürerek 3 milföy parçasını üst üste koyalım ve küçük pastacıklar oluşturalım. Kremayı milföy pastacıklarının üzerine sürelim. Kırıntıyı milföy pastacıklarının üzerine serpelim. Ve nar taneleriyle süsleyip servis yapalım. AFİYET OLSUN…

4 yorum:

  1. çok güzel bir pasta olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık:)
    nefis olmuş pastanız milföy büyük kurtarıcımız burada da işe yaramış:)
    mutlu akşamlar dilerim:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. sevda: teşekkür ederim ablacım.sevgiler

    kalp kurabiye: teşekkür ederim Deniz cim gerçekten de milföy beni bu pastayı yaptığım gün kurtardı :)

    zeynep-ipek butik pasta: çoook teşekkürler. sevgiler...

    YanıtlaSil