24 Ekim 2010 Pazar

ÇİKOLATALI YAŞ PASTA


Malzemeler:
Pandispanya hamuru için:
7 adet yumurta
7 fincan un
7 fincan şeker

Krema için:
1 kilo süt
1 tepeleme su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
samla sakızı
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kremşanti

süslemek için:
1 paket bitter çikolata
damla çikolata

Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra unu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Hamuru dökeceğimiz kalıbı margarinle yağlıyoruz. Üzerine çok az da un serpip hazırlamış olduğumuz pandispanya hamurunu döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına hamurumuzu veriyoruz. Hamurumuz pişene kadar fırının ağzını açmıyoruz yoksa hamurumuz kabarmaz. Hamurumuz soğuduktan sonra ister 2 parçaya isterseniz 3 parçaya ayırıyoruz. Başka bir kapta kremşantimizi hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz. Diğer tarafta tenceremizin içine kremşanti hariç bütün krema malzemelerini koyup pişiriyoruz. Piştikten sonra pürüzsüz bir kıvama gelene kadar kremamızı mikser ile çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kremamıza önceden çırpıp dolapta beklettiğimiz kremşantimizi ekleyip mikserle tekrar çırpıyoruz. Hamurumuzun ilk katını süt ile ıslatıyoruz özellikle kenarlarını. Sonra kremamızdan sürüp arzu ettiğimiz miktarda damla çikolatamızı serpiştiriyoruz. 2. katına da aynı işlemi tekrar ediyoruz ve son katımızı da yerleştirip her yerini kremayla kaplıyoruz. Üzerine rendelediğimiz bitter çikolatamızı döküp buz dolabında 1 saat beklettikten sonra afiyetle yiyoruz...

5 yorum:

  1. merhabalar, ne güzel tarifler bunlar böyle :) pasta harka olmuş, ekmek aşıda en azından değerlenmiş oluyorlar :) sizi izlemeye aldım bir acı kahve molasına bende beklerim :)
    sevgiler
    seval

    YanıtlaSil
  2. cikolatali yas pastaya bayilirim. Guzel paylasimlarda bulusmak dilegi ile izlemeye aliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı haftalar, ne kadar güzel ve leziz olmuş aynı zamanda çok da iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. herkese çooook teşekkür ederim. sevgiler...

    YanıtlaSil