Malzemeler:
2 yumurta (bir yumurta akı ayrılır)
1 paket margarin
3 çorba kaşığı ılık süt
4-4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı neskafe
100 gr. Fındık veya ceviz (iri dövülmüş)
2 yumurta (bir yumurta akı ayrılır)
1 paket margarin
3 çorba kaşığı ılık süt
4-4,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı neskafe
100 gr. Fındık veya ceviz (iri dövülmüş)
Yapılışı: Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, şekeri, yumurtaları, sütü ekleyip çırpalım. Unu, kabartma tozunu ve neskafeyi ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurları, bir yüzünü yumurta akına, sonra iri dövülmüş fındığa veya cevize batırarak margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında kurabiyeleri, üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. AFİYET OLSUN…
mis gibi kokulu kokulu harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilLezzetinden çatlamış ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇatlak patlak yusyuvarlak :) mis gibi kokulu kurabiyeler ...ellerine sağlık :)
YanıtlaSilgerçektende lezzetinden çatlamış:)
YanıtlaSilsevgilerimle