17 Aralık 2011 Cumartesi

PROFİTEROL


Malzemeler:
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
100 gr. Margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
4 adet yumurta

Çikolata sosu:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı silme un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
10 adet bitter çikolata
yarım çay bardağı sıvı yağ

Kreması:
500 gr süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı


Yapılışı: Bir tencereye suyu, margarini ve toz şekeri koyuyoruz. Su kaynayıp margarin eriyince üzerine unu ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla kısık ateşte 4 dakika karıştırıyoruz. Daha sonra geniş bir cam kabın içine alarak ara sıra karıştırıp ılıklaştırıyoruz. Mikserin çırpma teliyle bir tur karıştırıp üzerine yumurtaları kırıyoruz. Hamuru içinde topaklar kalmayıncaya kadar karıştırıyoruz. (yumurtaları eklediğinizde hamur çok sulanmış gelebilir siz çırpmaya devam edin kıvama gelecektir.) Hamuru hazırlayınca şanti torbasına alıyoruz. Şanti torbasına düz uç takıp yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkıyoruz veya tatlı kaşığıyla da koyabilirsiniz. İsterseniz ekler pasta şeklinde sıkabilirsiniz bu şekilse sıkacaksanız tepsiyi hafif yağlayın. Bu ölçüden yaklaşık 2 tepsi profiterol çıkıyor. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30-50 dakika fırının kapağını açmadan pişiriyoruz. fırından aldıktan sonra spatula yardımıyla hamurları tepsiden alıyoruz. Soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı içlerine dolduruyoruz.. hazırladığımız sosu ise en son döküyoruz. İsterseniz üzerine yeşil fıstık yada rendelemiş çikolata dökebilirsiniz.

Kremanın hazırlanışı: Bütün malzemeyi soğuk olarak tencereye koyup telle karıştırarak pişirdikten sonra soğutup kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder