21 Ağustos 2010 Cumartesi

KADAYIF


Malzemeler:
1 kilo tel kadayıf
2 su bardağı iç ceviz
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı

Şurubu:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon.

Yapılışı:
Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım. Kaynayınca içine limon dilimini atıp hafif şeker yoğunlaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kadayıfı tezgaha serip yapışmış olan yerlerini elimizle didikleyerek açalım.Yağlanmış tepsiye gelişi güzel serin ve yavaş yavaş eritilmiş tereyağı ile sıvıyağ dökerek kadayıfın üzerine gezdirin. Tepsiye kadayıfların yarısını bastırarak bu şekilde yerleştirin.

Kadayıfların üzerine çekilmiş cevizi dökün. Geri kalan kadayıflar da cevizlerin üzerine serin ve eritilmiş yağı yine üzerine gezdirin ve kadayıfları elinizle iyice bastırın. Ve ısıtılmış fırına tepsiyi koyun yüzü nar gibi kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ılımış olan şerbeti kadayıfın üstüne gezdirin ve soğuduğunda dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder