28 Haziran 2010 Pazartesi

HAŞHAŞ’LI TATLI


MALZEMELER:
5 yumurta
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı

YAPILIŞI: Bütün malzemeleri bir kapta mikser yardımıyla çırparak yağlanmış tepsiye döküyoruz. 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Başka bir kapta su ve şekeri kaynatıp şerbet yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kızaran hamurumuzun üzerine (şerbet soğuk, hamur sıcak) olacak şekilde döküyoruz ve bir kenarda hamurumuzu şerbetini çekmeye bırakıyoruz.

Şerbetini çektikten sonra hazırlamış olduğumuz krem şantiyi üzerine sürüp, cevizle süslüyoruz. AFİYET OLSUN…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder